Köszöntő!

Üdvözlök mindenkit a T.O.M.A.K.U. azaz a Tolna Megyei Anime Klub hivatalos blogján. A klub a japán kultúrával, művészetekkel és természetesen a japánból érkező,különféle dolgokkal is foglalkozik még,többek közt az animékkel és a mangákkal. Itt most sokakban felmerülhet mik is ezek: az animék nem mások mint a japán animációs filmek a manga pedig ezeknek a képregény változata.A klubunk azért alakult meg hogy a Tolna megyei rajongóit ezeknek a műfajoknak összegyűjtse és a találkozókon sok új barátság születhessen valamint hogy későbbi nagyobb céljaink is megvalósulhassanak például hogy szekszárdon AnimeCont rendezhessünk.

Reméljük hogy eltaláltok hozzánk és ti is megtaláljátok majd a nektek tetsző dolgokat a klubunkban és hogy valamelyik meeten majd találkozunk.

Üdvözlettel:T.O.M.A.K.U. Team

2010. április 22., csütörtök

+J-infó: Rámen reform: egészségesebb instant ételek kellenek


A magas kalóriatartalmú és erősen sózott alkotóelemek helyett az egészségesebb összetevőkből álló gyors ételekre állítaná át a termelést Andō Kōki, a Nissin Foods vállalat vezérigazgatója. A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező cég vezetője a tervezett reformokkal az egészségtudatos táplálkozásra ügyelő vásárlókat célozná meg.

Április 19-22. között a Malajziában rendezett 7. World Instant Noodles Summit alkalmából összegyűltek a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatainak vezetői, hogy megvitassák az instant étel készítés jövőjét érintő kérdéseket. A Nissin vezére felvetette azt is, hogy az egyszerűen elkészíthető élelmiszerek előnyét kihasználva minden érintettnek támogatnia kellene az egyre gyakrabban tapasztalható természeti katasztrófák károsultjait. A Rámen Világtalálkozó végén a közel 50 résztvevő egyetértett abban, hogy a jövőben még nagyobb felelősségvállalással kell végezniük tevékenységüket és komolyabb környezetvédelmi szabványokat kell felállítaniuk.

Andō Kōki szerint a legkeményebb kihívást a tészták sótartalmának mérséklése adja, amit úgy kell megoldaniuk, hogy az újítások ne riasszák el a korábbi vásárlókat. Környezetvédelmi részről a gyárak károsanyag-kibocsátásának és vízfelhasználásának csökkentését tűzték ki célul.

A jelenlegi Nissin Foods vezér édesapja, Andō Momofuku, a világszerte kedvelt instant csirkeramen feltalálója idén márciusban lett volna 100 éves. 1958-ban bevezetett terméke olcsósága, valamint gyors és egyszerű elkészítési módja miatt rövid idő alatt az egyik legnépszerűbb étel lett az élelmiszerhiánnyal küzdő Japánban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése